Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012


ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Η ΧΩΡΑ Χιόνια και καταιγίδες το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς



Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για Πρωτοχρονιά με χιόνια και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι τοπικά ισχυρές βροχές στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές από τη Στερεά και βορειότερα.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες:

Δευτέρα 31-12-2012

Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα λίγες νεφώσεις.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Τρίτη 01-01-2013 (Πρωτοχρονιά)

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά οπού είναι πιθανό τις πρωινές ώρες να σημειωθούν ασθενείς βροχές στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και τη νύχτα.

Τέταρτη 02-01-2013

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διαρκείας που μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά οπου πιθανώς θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 που σταδιακά στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 03-01-2013 και Παρασκευή 04-01-2013

Λγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά και νότια όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διαρκείας κυρίως την Παρασκευή.

Ανεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που την Παρασκευή θα στραφούν σε δυτικούς. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας.



radar



mybottom text

Free Counters